Het belang van een bouwschema

Schilder Hoofddorp

 

Wanneer ik met mijn cliënten in zee ga, zijn zij volledig voorbereid, weten zij precies wat er komt kijken en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Ze zijn ook volledig voorbereid op hun eigen beperkingen en weten binnen welke grenzen ze moeten leven.

Mijn benadering van de verschillende elementen van een project omvat gewoonlijk een structureel bezoek ter plaatse, waarbij ik de voorgestelde omvang van de werkzaamheden beoordeel en de hoeveelheden materiaal bespreek die voor elke fase van de bouw nodig zijn. Dit omvat ook terrein- en standplaatsonderzoeken, alsmede perceelplanning en prijsopgaven voor werkzaamheden. Vaker wel dan niet krijgen mijn klanten een ruwe planning van duur en kosten, gevolgd door een uitgebreide uitsplitsing van elk werk dat zal worden uitgevoerd. Ik heb vele jaren in het veld gewerkt en weet waar materialen van goede kwaliteit verkrijgbaar zijn en mijn klanten hebben vaak veel vertrouwen in het eindproduct.

Een goed project is een project dat vanaf het begin is gepland en dat zorgvuldig is gepland vanuit een architectonisch of ingenieursoogpunt. Het beste van al is dat de inklaring altijd wordt verzorgd door het ingenieursbureau dat het project uitvoert. Dit staat natuurlijk niet open voor de aannemer, die tijdens die cruciale maanden werkloos kan zijn door een afwezige partner, of door een sneller dan gewoonlijk verlopende onderwerpelijke activiteit. Dit gezegd zijnde, als alle elementen van het project zijn gepland, hebben zij de zekerheid dat zij zich hebben verbonden tot het ontwerp, de bouw en de oplevering van het vereiste werk. Kwaliteit in de bouw komt pas nadat het ontwerp, de bouw en de oplevering zijn getest. Dit gebeurt meestal alleen wanneer de materialen die zullen worden gebruikt zijn getest en dat ze van hoge kwaliteit zijn.

De schilder, de ingenieur en de architect hebben het project zorgvuldig moeten plannen voordat zij verder kunnen gaan met hun inspectie en ontwerpinspectie van het project. De architect zal een volledige overspanning van de vloer, alle nieuwbouw en vervolgens de bijna voltooiing van het nieuwe bouwterrein uittekenen. Dan zal hij met zijn ingenieur het dak bezoeken om er zeker van te zijn dat het dak gebouwd is volgens een structureel ontwerp dat bestand is tegen de weersomstandigheden en de druk van de elementen. Dit voorkomt het gevreesde schudden van de grond tijdens de bouw en beschermt tot op zekere hoogte ook de interne elementen. De architect zal er ook voor zorgen dat het plan om te voldoen aan de efficiëntiedoelstelling van de regering is gemaakt, alle ontwerpen en kostenberekeningen zijn goed gedocumenteerd om een echte en nauwkeurige basis te verschaffen voor de bouwkosten en het eindproduct. Er wordt een bouwschema verstrekt met de uitsplitsing van de verschillende vereiste werkzaamheden en hun respectieve termijnen. Indien zelfs de meest stralende opdrachten niet binnen de toegewezen tijd worden voltooid, kunnen extra strafkosten worden aangerekend. Op die manier wordt voorkomen dat het niet voltooien van de kleinste klusjes de Vereniging een aanzienlijke boete kost. In de loop van de tijd veranderen de eisen voortdurend, omdat de vraag kan toenemen of omdat er door een verandering van regering terreinen moeten worden ingericht. Bijgevolg is het nog belangrijker om een zo nauwkeurig mogelijke planning te kunnen maken.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom ik geloof dat het van essentieel belang is voor uw Vereniging om regelmatig haar bouwprogramma te herzien, met name de glanzendste van de dakbedekkingen.

lees meer:

 

Leave a Reply