Een gids voor een geweldige daktuin

Daktuin

 

Een daktuin kan een aantrekkelijke uitbreiding van uw huis zijn

Het is mogelijk om een deel van uw tuin om te vormen tot een mooie daktuin. Door het afstemmen van uw eigen ontwerp kan het een ruimte worden om te wonen, evenals het creëren van uw eigen mini-tuin in uw tuin. Een handige methode voor het ontwikkelen van een pottenbakkerij is het bouwen van een mooie daktuin. U hoeft niet langer tijd en geld te besteden aan het vervoeren van vuil en planten, want u kunt alles wat u nodig hebt direct naar binnen dragen. Een pottenbakkerij heeft een grote binnen vloer en ramen met uitzicht op uw tuin.

Omdat een aantrekkelijke daktuin kan uitgroeien tot een meer permanent kenmerk van uw woning, moet u eerst uw ontwerp maken. Verzamel zoveel mogelijk foto’s van daktuinen en maak een plakboek van interessante ontwerpen. Begin met de meest uitgewerkte ontwerpen en pas er een aantal aan tot een eigen ontwerp. Het is een goed idee om uw ontwerpen te laten zien aan uw plaatselijke planningsambtenaar om de maximale goedkeuring te verkrijgen.

Als uw huis een groot zuidelijk gazon heeft, zou een oosters butch een geweldige aanvulling zijn. Een fundamentele regel van een echte daktuin is echter het gebruik van klimplanten, zelfs de heerlijke Pittsburghtdia kentz, een beetje duur bij sommige kwekerijen, goedkoop bij een gecontroleerde tuin. Je kunt ook pur klant zijn voor de andere kwekerijen. U kunt dan constant goede planten hebben. Een van de grote voordelen van een daktuin is dat een kostbaar regenwateropvangsysteem, een basisbehandelingssysteem of een ondergronds hard bed systeem gemakkelijk kan worden toegepast om lichtgewicht kruidenmatten te ondersteunen. Sommige slimme ontwerpen zijn mogelijk voor een daktuin, maar even ingewikkelde en slimme ontwerpen impliceren aanzienlijke structurele eisen.

De volgende reeks ontwerpen IP snijdt de belangrijkste elementen van een moderne dakgenerator uit, en legt ze neer in een verscheidenheid van vormen die ook passen bij verschillende ontwerpen van glaspanelen op de plafonds om een volledig verborgen maar volledig functionele serre te vormen. Sommige ongebruikelijke variaties op dit thema zijn beschikbaar via het web. Een van de voordelen van een laag groeimedium in een duurzaam frame voor een daktuin is dat de groeiende bollen en kruiden baat zullen hebben bij bescherming tegen de erosie van de grondige groeiende Philadelphia72 twijgen.

Enkel daken zijn het beste voor daktuinen omdat ze ruimte laten voor wat schaduw, maar u kunt zeker een grotere maat dak gebruiken als u een lage muur hebt geen plafond. Een paardenbloem bijvoorbeeld, die geweldig is voor uw daktuin, heeft geen steun nodig, een solitair dun sparretje voldoet prima. Het is belangrijk om de basis van de groeizone te bedekken met een goede onkruidbedekking, om vochtverlies en zomerse verschroeiing tot een minimum te beperken. Een geschikt substraat, oud grind, gemengd met wat zand en fijn slib, vormt een perfect groeimedium voor een gezonde serre. Aanbevolen wordt om de totale diepte bij het dak tussen 25 – 30 cm te houden. Een volledig ingebouwde daktuin, met een luifel, een raamwerk van kunststof-pvc kolommen en een overhangend houten of aluminium frame.

Een geïntegreerd dak is eenvoudigweg een serre met twee buizen. Deze kunnen achteraf op een plat dak worden gemonteerd. Het bouwen van een raamwerk voor een serre op een dak is vergelijkbaar met het bouwen van een normale zolder, in die zin dat er geen muur hoeft te worden verwijderd, dus alles wat u nodig hebt is een plat dak. Alles wat u nodig heeft is een laag kunststof-pvc ter ondersteuning van lichtgewicht profielen van kunststof-pvc, die verkrijgbaar zijn tot een dikte van 14 inch. Deze profielen kunnen in een achthoekige vorm worden gerangschikt met de eindwanden 12 duim vierkant. Met hetzelfde raamwerk wordt aan het plafond een uit lichtgewicht aluminium vervaardigde ophangmand bevestigd. Deze mand kan vervolgens in grootte worden aangepast aan de hoogte van de ont kiste klinkers, zodat hij van het dak kan worden getild. Deze tuin is geschikt voor lage budgetten en wordt in de eerste plaats gebruikt om tientallen delicate potplanten te laten groeien en ze de hele zomer in leven te houden. Deze zeer eenvoudige methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van het eerder genoemde lichtgewicht plastic-pvc, zorgt voor een zeer licht raamwerk voor een daktuin en een raamwerk waarin de mooiste bloeiende planten zullen groeien, ook tegen het einde van de zomer. De kosten zijn relatief laag, en wat nog beter is, wanneer er in het voorjaar meer planten op groeien, kunnen de meeste stukken worden ingepakt om naar een kas te worden gestuurd voor de koudere maanden. Als uw daktuin uit de hand loopt, kunt u de delen van de tuin afbakenen, misschien om ze af te stemmen op het uiterlijk van de woonkamer.

 

Lees meer

Dak begroeiing 

Sedumdak laten aanleggen 

Leave a Reply